Fald i søvn på 1 minut: Åndedrætsøvelser for angst

Fald i søvn på 1 minut: Åndedrætsøvelser for angst

Hovedårsagen til at du ikke kan sove ret længe, er intern dialog. Ofte sker det på grund af angst, følelsesmæssig oplevelse af tidligere begivenheder eller intens forberedelse til den kommende dag. Du kan lære at falde i søvn i løbet af et minut ved hjælp af vejrtrækningsteknikker til angst i kombination med lidt øvelse.

Metode «4-7-8»

For at lære at falde i søvn hurtigt skal denne metode praktiseres to gange om dagen i to måneder. Først skal du bruge spidsen af tungen til at nå ganen bag dine tænder i overmunden, så skal du indånde med munden lukket, medens du tæller til fire. Derefter skal du holde vejret i syv sekunder, udånde højlydt i lang tid indtil du har talt til otte. Gentag så mange gange som nødvendigt for at føle dig søvnig. Hver gang får du brug for færre gentagelser, og med øvelse vil effekten af afslapning og hvile stige.

«5 sekunder» åndedrætsøvelse

Hver fase af din vejrtrækning (indånde, stoppe og udånde) skal ske inden for fem sekunder. Indånd langsomt i fm sekunder, hold pause i fem og ånd ud i fem sekunder Hvis det ikke er for svært for din krop, skal du gradvist øge hver fases varighed til seks-otte sekunder, men ikke til mere end ti. Hovedvægten bør lægges på udåndingen, det er der, hvor du skal nyde det. Denne vejrtrækning vil hurtigt få dig til at føle dig søvnig, og falde i søvn.

Tæl til ti vejrtrækningsmetode

For at falde i søvn ved hjælp af denne teknik skal du trække vejret og tælle hver fase: Indånde – en, udånde – to, indånde igen – tre osv. Træk vejret gennem munden, moderat dybt, og fortsætte med at tælle til ti – derefter skal denne cyklus gentages. Det tager ofte ikke mere end tre cyklusser at falde i søvn.

Vejrtrækning med progressiv afslapning

Sid i en behagelig stol eller læg dig ned, luk øjnene og træk vejret roligt og dybt. Begynd at stramme og slappe af i forskellige muskelgrupper: Hænder og underarme, skuldre, ansigt, nakke, bryst og mellemgulv, ryg og mave, hofter, ben, fødder. Anspænd hver zone i 5-10 sekunder, slap af i 15-20 sekunder. Teknikken hjælper dig med at føle forskellen mellem disse to stadier, og med ordentlig træning, vil det få de muskler som du føler er anspændte til at slappe af.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Custom Sidebar

You can set categories/tags/taxonomies to use the global sidebar, a specific existing sidebar or create a brand new one.