Vågner du midt om natten Hvad forsøger din krop at fortælle dig
Vågner du midt om natten Hvad forsøger din krop at fortælle dig

Vågner du midt om natten: Hvad forsøger din krop at fortælle dig

Læger har siden oldtiden vidst, og moderne forskning bekræfter det, at hvis du vågner op på samme tid om natten, så er det et signal om sundhedsmæssige problemer.

Vi har alle vores eget indre ur, tidspunktetet hvor vi går i seng, og hvornår vi vågner. Men hvad sker der, når vi om natten begynder at vågne uden grund på samme tid?

Hvad betyder det, at du vågner midt om natten

Læger siger, at hvis en menneskelige krop regelmæssigt vågner på et bestemt tidspunkt, fortæller det om et bestemt organ eller sindstilstand.

Adrenalin

Hvis du har svært ved at falde i søvn eller uden en god grund ikke kan slappe af, kan du give et øget adrenalin niveau skylden. Det er et hormon i den menneskelige krop, som kræver konstant frigivelse. Det sker ofte for personer, der skal træffe en meget vigtig beslutning.

Galdeblæren

Om natten producerer galdeblæren en bitter væske, der er afgørende for fordøjelsen og absorptionen. Hvis du konstant vågner mellem 11:00 og 1:00 betyder det, at galdeblæren er irriteret over noget. Det kan være forbundet med angstfølelse.

Leveren

I de tidligste morgentimer renses vores kroppe for de toksiner, som absorberes i løbet af dagen. Leveren er ansvarlig for afgiftningen. Hvis din søvn forstyrres fra kl. 1 til 3, skal du være opmærksom på din levers tilstand. Undgå at overbelaste den om natten med overdreven forbrug af for eksempel koffein, alkohol eller fede fødevarer.

Lunger

Vores lunger er drivkraften der fylder vores blod med ilt. De arbejder særligt intensivt fra kl. 3 til 5. Så hvis du vågner op på et så tidligt tidspunkt, skal du være opmærksom på dine lunger.

Mave-tarmkanalen

Mellem kl. 5 og 7 vågner vores krop langsomt, og gør sig klar til de daglige aktiviteter. Hvad sker der med kroppen? Blodtrykket stiger igen, pulsen bliver hurtigere, og vi bliver mere aktive. Men hvis du vågner op på dette tidspunkt, og det ikke er fordi, du skal skynde dig på arbejdet, så kan det indikere tarmproblemer.

Drik masser af vand, gå i seng tidligere, og lav nogle strækøvelser. Det vil hjælpe din krop med rense giftstoffer i løbet af natten uden at forstyrre dig. Gennemgå din kost, spis ikke ret meget om natten, undgå især fed, stegt, krydret mad, der skal fordøjes i op til seks timer. Udluft værelset og sørg for, at det er fugttigt, prøv at slappe af med meditation.

Hvad hvis intet hjælper? å er det et helt tydeligt tegn på, at du skal tale med din læge og få foretaget en undersøgelse af din krop.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Custom Sidebar

You can set categories/tags/taxonomies to use the global sidebar, a specific existing sidebar or create a brand new one.