Sådan hjælper en god nats søvn dig med at finde den rigtige partner

Sådan hjælper en god nats søvn dig med at finde den rigtige partner

Vi forbinder sjældent angst, sårbarhed og uro derhjemme med almindelig søvnmangel. Men gensidig komfort, en følelse af nærhed med en partner og evnen til at høre hinanden afhænger af en god nats søvn. Jo færre søvnproblemer et par har, jo bedre har de det sammen. Søvn kan påvirke dit forhold og holde det stærkt.

 • Søvn øger tiltrækningskraften
 • Forskere mener, at søvnmangel tvinger os til at øge den sociale afstand og isolere os fra dem omkring os, både vore nærmest og fremmede. Eksperter fra University of California gennemførte et eksperiment, der delte deltagerne i to grupper. De der ikke sov meget, forsøgte at holde afstand til andre mennesker, men klagede over den stigende følelse af ensomhed. Mennesker omkring deltagerne i eksperiment oplevede dem som humørforladte og uinteresserede i kommunikation, mindre sunde og attraktive. Forskere har bemærket, at i sådan en tilstand er svært at lære nogen at kende og starte et forhold. Tip: Du har behov for at få nok søvn, og inden vigtige begivenheder skal du passe din skønhedssøvn, og snuppe en kort lur (fra en halv time til halvanden time), så kroppen kan nå at genoplade.

 • Søvn reducerer aggression
 • Mangel på søvn medfører øget irritabilitet, og fremkalder aggressiv adfærd. Søvnige mennesker reagerer mere kraftigt på fejl, fordi de ikke har styrke nok til at håndtere følelser. Søvnmangel forøger også angst og sårbarhed. Forskere har bemærket, at konflikter i et parforhold oftere sker og løses dårligere, hvis én eller begge parter lider af søvnmangel. Det er i orden, at man som par kan være uenig, men søvnmangel skaber unødvendig stress i forholdet. Når vi har let ved at bive irriteret og vred på alle, er det værd at tænke på, om det vi fik nok søvn dagen før. En lille pause kan hjælpe dig med at forstå, hvordan reaktionen passer til den virkelige situation.

 • Søvn gør kommunikationen lettere
 • Flere forskere har fundet ud af, at evnen til at forstå andres følelser og løse vanskelige problemer i et forhold er forbundet med søvnkvaliteten. Ifølge eksperter kan det betale sig at udsætte vigtige samtaler, eller først løse konflikten når begge parter har fået en god hvile. På den måde slipper du for at skulle søge tilgivelse og bruge tid på at finde den perfekte blomst i forsøget på at få smilet tilbage hos ham eller hende. Det gør det lettere at lytte og forstå den anden, at koncentrere sig om samtalen og træffe fornuftige beslutninger. Af samme årsag vil der for en person der får nok søvn, være større sandsynlighed for at møde en mulig partner.

 • Søvn forbedrer din sans for humor
 • Sans for humor er en af de vigtigste egenskaber, der virker tiltrækkende. Men de fleste tror ikke, at søvnkvaliteten påvirker evnen til at have humor og reagere på vittigheder. Eksperter mener, at humor kræver empati og følsomhed på et højt niveau. Mangel på søvn hæmmer reaktioner, og gør det svært for os at forstå og værdsætte sjove udsagn. Koffein og andre stimulanser kan ikke hjælpe hjernen i denne situation, så du er nødt til at få nok søvn for at være humoristisk og attraktiv.

 • Søvn forener natugler og morgenlærker
 • Det lyder uventet, men par med forskellige biorytmer kan få nok søvn og opretholde et lykkeligt forhold. Hvad hvis tidspunkterne for søvn ikke passer sammen? Nogle mennesker mener, at en eller begge parter bør ofre deres søvn for at tilbringe tid sammen. Eksperter siger, at det er bedst ikke at fokusere på den tid, et par tilbringer sammen, men i stedet på kvaliteten af kommunikation. Efter deres mening betyder 30 minutters intens samtale mere for at opretholde et forhold end to timer, hvor man se tv sammen, og hvor alle har travlt med sig selv.

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Custom Sidebar

  You can set categories/tags/taxonomies to use the global sidebar, a specific existing sidebar or create a brand new one.